28 Березня 2024, 20:03 | Реєстрація | Вхід
/ Ан Тр-Акт 2009 звітує - 6 Лютого 2009

Ан Тр-Акт 2009 звітує

Категорія: «Новини»
Дата: 06 Лютого 2009 (П'ятниця)
Час: 02:45
Рейтинг: 0.0
Матеріал додав: Гагарин
Кількість переглядів: 3682


Непредвзятости ради перед заметками наших авторов даём
видеообзор событий:


на фото слева направо
Л.Радченко, Л.Борозенцев, Мультфильм Гагарин, А.Полежака.

Звіт про Херсон multgagarin.com

Ось і підійшла до кінця поїздка в місто Херсон, де я приймав участь у літературному фестивалі "Антракт”, що відбувався 27 лютого - 1 березня.
Ми з Артемом Полежакою приїхали на фестиваль тільки 28 під самий кінець конкурсної програми і змогли достойно представити Харків. Артем Полежака зайняв друге місце а також переміг в конкурсі експромтів, а мені ж дісталася нагорода за найкращій текст фестивалю. Текст був про "Велику й непорушну національну ідею”.

В принципі, я залишився задоволений фестивалем. Організатори зробили усе можливе для того, щоб не дати поетам сумувати. Нйяскравіший спогад це ходіння по розпеченому вугіллю на березі Дніпра не з чим не порівняні почуття. Раджу спробувати, але не самим, а з досвідченою в цьому плані людиною. Ще в Херсоні найкраща бібліотека з усіх які я тільки бачив. Пробач могилянка тепер ти друга. В будинку бібліотеки і відбувалися основні заходи, саме тому в мене був час нею повештатися. Вперше в житті бачив таку велику фонотеку вінілу. По всій бібліотеці розливається денне світло, і читати можна на будь якому диванчику, яких там чимало. З курилки на четвертому поверсі незабутній вид на Дніпро. А які дівчата в тій бібліотеці…

Як і у будь якому заході були і деякі мінуси, але я впевнений, що наступного року їх вже не буде. Серед мінусів те, що не було достатньої інформаційної підтримки фестивалю. Тобто про нього дуже мало хто знав не були повідомлені про фестиваль студенти Херсонських вузів, хоча це і є основна аудиторія якій ще потрібна культура. Ну не в тому сенсі що більш нікому крім них, а в тому, що зацікавлених людей там набагато більше ніж в будь якій іншій соціальній групі. І трапилось це виключно через те, що вчасно не з’явилися волонтери, які повинні були допомагати розкручувати фестиваль. Це часткова помилка яка була допущена, на мою думку, зі сторони організаторів.

Суддями же на фестивалі були: Влад Клен, Лора (Лариса) Радченко, Євген Майстер, Віталій Ковальчук, Андрій Стєбєлєв, Леонід Борозєнцев.

Фінальну крапку фестивалю було поставлено у кафе "Фрідом” там поети напилися, слухали живу музику, а наприкінці було влаштовано вільний мікрофон для для поетів. Читали мало але класно. Сподобалося дуже сильно відповідь Татаріна на вірш Кабіра про "хробаків”.

Через те, що Полежака захопився поезію однієї юної поетеси, нам довелося залишитися ще майже на добу в Херсоні, і от тепер ми їдемо до Харкова лікувати його гонорею.

22. 02.03.2009 потяг номер 66 вагон номер 15 місце 16.

P.S. В вагоні плацкарту пахне вареними яйцями і цибулею, час від часу ходять цигани, за якими ходить міліція. А дівчина з сусіднього купе мастурбувала майже нечутно, потім у тамбурі просила вогник, і дивилася на мене з засмученими очима.

Гагарін


на фото слева направо
Мастер Евгений, В.Клён, А.Баранов, А.Стебелев
_-              ---------------------------------------

ПраХерсон karmashka2212


В городе Неспящих было тепло, солнечно и уютно. Нахальные голуби разлетались из-под ног в самый последний момент, на забалконных оглоблях сохли простыни и кальсоны, а по центральной улице толпами шлялись иногородние люди.
В городе неспящих читали стихи. На этот раз в библиотеке было тепло и сказать, что голос дрожал не от волнения, а от холода уже не получалось. Да и не сильно он дрожал. Слушать было интересно. Сама программа получилась динамичная и даже в меру веселая.
В городе неспящих скакали вокруг костра и ходили по углям. Нет, ожогов нет. Нет, мы ничего перед этим не пили. Полежака открыл купальный сезон 28 февраля.
В городе неспящих был слэм. В зале не было микрофона и было дико холодно. Крутой мент Назар Нечипельский порвал публику рэпом о продвинутой молодежи. Хотя на самом деле порвал не он, а Лёня - его подтанцовка была была не в пример круче.
Давали дипломы. Мне достался один, похожий на диагноз: за мастерство и стабильность. Пока пациент стабилен, есть надежда, что он будет жить.
Ну, и, как всегда - такие съезды хорши тем, что кроме иногородних своих друзык наконец-то можешь пообщаться с дорогими киевлянами. В Киеве ж встретиться просто нереально! )))

karmashka2212

_-              ---------------------------------------

на фото Л.Борозенцев, Л.Радченко

звіт про Херсонський фест  lo_ra_in

4 Мар, 2009 at 2:27 PM

В Херсоні події змінюють одна одну настільки швидко, що не встигаєш пристрілятися. Відкриття у планетарії. Боді-арт шоу. Прекрасно розфарбовані дівчата химерно переміщуються по сцені. Фотографії тих, хто читає, адаптовані до ситуації – всі зображені на фоні планет і зоряного неба. Зірки падають зі стелі прямо під час читань. Місяць сходить і заходить, повніє і марніє, перетікає з однієї фази в іншу – і вже клуб "Freedom”, поетично-музичний вечір. Несподівано читати викликають мене, а виходить ще й Леонід Борозенцев. Перегукуємось текстами на два голоси. Під 3D більшість присутніх ковбаситься біля барної стійки. П’ю пиво. Спостерігаю. Чомусь так спокійно-спокійно. 

Ночую в Олі Швець. З чудовим рудим котом та майстер-класом по виготовленню воскових свічок. Медовий запах нагрітої степової трави. Приходить її брат Нікіта (дивне створіння) і Ваня (тихе ангельське створіння), приносять чоловіче і жіноче вина. Випивши обидва, розкладаємо тексти завтрашніх учасників по папках для журі.

Спимо мало. Прокидаємось легко. Читання знов у бібліотеці Гончара. Я дуже хотіла бути чесною зміюкою і наставити одиниць всім нездалим (звісно, на мою думку) поетам, але не змогла. Хтось був дуже щирим, хтось несподівано викликав гострий напад материнського інстинкту, хтось зворушив своїм «я читаю на сцені вперше, і мені дуже страшно». Словом, не склалося зі зміюкою. Мабуть, тому я і не отримала жодної чорної мітки, які глядачі могли дати суддям.

Потім – невеличкий фуршет з чудовими канапками і вперед на пляж, на вуглеходіння. Багато не казатиму, це дуже особистий досвід. Тільки зазначу три речі: було дуже страшно, заважали навколишні, опіків не маю. 

Після прекрасної вечері з грубим хлібом з родзинками, смачнющою кислою капусточкою, картоплею і солодким десертом ми переїхали до ДКТ на слем. Завдяки Лізі Бойченко (фотографу і журналістці) я брала в ньому участь. Похвалитись можу хіба що тим, що єдина з прекрасної статі пройшла до 2 туру. Виграв Віталій Ковальчук, як і минулого року. Потрохи починаю схилятись до думки, що слем – все ж таки чоловічий спорт. 

Потім з усією колегією журі (Ліна Федорченко, Марина Матвеєва, Мастер Євгеній, Леонід Борозенцев, Влад Кльон, Віталій Ковальчук, Андрій Стєбєлєв і я) обговорювали переможців. Враховували і цифри, і особисті враження. В результаті, дійшли консенсусу через 1,5 – 2 години.

РЕЗУЛЬТАТИ:
Гран-Прі – Андрій Баранов
1 місце – Аня Саніна
2 місце – Артем Полежака
3 місце – Валентина Захарченко-Бурцева

Дипломи:
За поетичний потенціал – Євгенія Чугуй
За майстерність і стабільність – Ольга Пошуруєва
Вірний лицар поезії – Назар Нечипельський
Приз глядацьких симпатій – Краб Хаус
За яскравий дебют – Кіра Костенко
За текст, який найбільше запам’ятався – Мультфільм Гагарін
За найбільш щирий текст – Катерина Самсон
За творчий ріст – Олександр Татарінов

Ночували знов у Олі. Наступного дня був конкурс експромтів на колесі огляду (ідея просто мега!!!), а потім нагородження. Треба віддати належне цьому фесту, призи тут завжди суперові – авторські керамічні роботи Ольги та різне чайне приладдя, а також медалі, грамоти, свічки та деякі інші сюрпризи. О 16.30 в мене вже був поїзд, так що з Ольгою Калініченко, яка приїхала під кінець нагородження, я майже не встигла поспілкуватись. В поїзді ми ще трохи попили пива і коньяку та подискутували про поезію з Андрієм Стєбєлєвим і Леонідом Борозенцевим, а потім я повернулась до свого вагону.
Дякую всім, причетним до цього дійства. Це було прекрасно!!!

lo_ra_in


В.Ковальчук, pole_55, Н.Нечипельский
_-              ---------------------------------------
Представитель нашего лит-объединения Санина Аня заняла первое место на международном фестивале Антракт в г. Херсоне
я щетаю што это как бе - достойно

и еще один наш представитель, Екатерина Самсон, взяла приз за самый откровенный текст фестиваля.

Я люблю тебя жизнь!

Я люблю тебя жизнь
Потому что у меня инстинкт
Я люблю тебя мужчина
Потому что у меня потребность
Я люблю тебя торт
Потому что у меня конституция тела такая, – не склонна к полноте
Я люблю тебя мама
Потому что ты показала мне жизнь, мужчину и торт
Я люблю тебя папа
Потому что без тебя я бы не увидела маму, мужчину и звезды
Я люблю тебя звезды
Потому что не понимаю, как такая огромная штука может казаться такой маленькой
Я люблю тебя штука
Потому что мой доктор говорил, что это нормально
Я люблю тебя доктор
Потому что ты мужчина, а у меня потребность
Я люблю тебя потребность
Потому что вся моя жизнь состоит из потребностей, а это инстинкт
Я люблю тебя инстинкт
Потому что ты так разнообразен
Потому что где есть пиво скоро будет водка
Я люблю тебя водка
Потому что обожаю состояние алкогольного опьянения
Я люблю тебя алкогольного
Потому что в условиях, несовместимых с жизнью, у тебя всегда есть заначка
Я люблю тебя заначка
Потому что если ты есть, то я выживу
Я люблю тебя выживу!


я, к стыду своему, проиграл Приз Зрительских Симпатий в мини-слэме из желания повыеживаться.

egerman


Вид на Днепр
______________________________________________________
*
фотоматериалы с фестиваля Ан Тр-Акт 2009 смотрите в фотоальбомах нашего ресурса




2 коментарів

avatar
Город запомнится мне сквозной прозрачностью воздуха, размахом уличных перспектив и ненапряжностью общения. Углехождение под молодым месяцем сродни откровению. Но самое впечатляющее - пожар на днепровских плавнях 27 февраля. Зола чаинками сыпалась с неба, и пахло поздней осенью. Люблю эту пору! Жюри не могло расставить лауреатов иначе. Иначе было бы несправедливо. А то, что сидели полтора часа - так коньяк тому виной. Спасибо организаторам и просто пришлым на мероприятия феста. Ваша молодость, искренность и снисходительность закрепила успех Ольги Швец и ее однодумцев. Дружески, Андрей Стебелев
avatar
Вот в чем удача фестиваля В Херсоне: в дружбе Поэтов из разных стран.
Фестиваль забудут, а дружбу - никогда.

Залишити коментар

avatar